Heemkundige kring Den Hert Ingelmunster

De heemkundige kring Den Hert Ingelmunster zet zich in voor de studie, het erfgoed en het behoud van de lokale geschiedenis, tradities en volksgebruiken van de gemeente Ingelmunster.

Heemdag 2013. Heren van stand, huizen van ‘t land

De jaarlijkse heemkundige studie- en ontmoetingsdag van Heemkunde Vlaanderen vindt dit jaar plaats in Heers op zaterdag 21 september en staat in het teken van kasteelbewoners, hun verblijven en hun invloed.
Opgericht als middeleeuwse versterkingen, evolueerden kastelen in de loop der tijd tot luxueuze verblijfplaatsen voor de bovenlaag van de samenleving. Deze heemdag dompelt je onder in het kasteelleven van weleer en neemt je mee naar de kasteeleigenaars en hun huishouding, waarin ieder zijn of haar rol speelde om het raderwerk gesmeerd te laten draaien.
In de namiddag wordt de besloten wereld van het kasteel verlaten. Kasteeldomeinen drukten immers ook hun stempel op het wel en wee van de bredere samenleving. Fantaseer je ook wel eens over de mysterieuze wereld van kastelen en hun bewoners?
Op de heemdag wordt een tipje van de sluier gelicht. Een unieke kans om kennis te maken met de verborgen leefwereld van wie de kastelen bevolkte.
Een inschrijvingsformulier vind je onderaan deze pagina.  De deelnameprijs voor deze dag bedraagt 35 euro per persoon (incl. lunch). Wie enkel deelneemt aan het voor- of namiddagprogramma betaalt 15 euro (excl. lunch). Deelnemers kunnen het juiste bedrag overmaken op rekeningnummer BE79 0682 2185 9033 op naam van Heemkunde Vlaanderen, met de vermelding ‘Heemdag 2013’ en de naam van de deelnemer(s). Heemkunde West-Vlaanderen legt een bus naar Limburg in (zie http://www.heemkunde-westvlaanderen.be, nieuws).
Voor meer info zie: http://www.heemkunde-vlaanderen.be/heemdag-2013-heren-van-stand-huizen-van-t-land/#sthash.0ZpQIjLl.dpuf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 12 augustus 2013 door .
augustus 2013
M D W D V Z Z
    Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
Advertenties
%d bloggers liken dit: