Heemkundige kring Den Hert Ingelmunster

De heemkundige kring Den Hert Ingelmunster zet zich in voor de studie, het erfgoed en het behoud van de lokale geschiedenis, tradities en volksgebruiken van de gemeente Ingelmunster.

Den Hert stopt ermee

Heemkundige kring Den Hert houdt er na 39 jaar mee op. De enthousiaste vrijwilligers die jarenlang door de geschiedenis van de gemeente grasduinden vinden geen opvolging. Heemkring Den Hert hield sinds 1979 nauwkeurig alles bij over de historiek en het erfgoed van Ingelmunster. In de loop der jaren volgde er ook veel opzoekingswerk om bepaalde geschiedkundige gaten nog te vullen, maar straks is het onherroepelijk gedaan. De vergrijzing – ook een probleem bij andere verenigingen – en een gebrek aan auteurs waren nefast voor Den Hert. Den Hert hielp altijd met veel plezier de kennis van Ingelmunster in het heden en verleden te vertalen naar en te vertellen aan heel wat lezers, maar nu houdt het op.
Den Hert stond niet alleen in voor eigen publicaties over tal van onderwerpen, maar hielp ook geregeld mee met gemeentelijke en lokale initiatieven. Zo droeg ze dit jaar nog bij aan een expo rond de geschiedenis van Maria Rustoord en ook rond de Groote Oorlog bracht ze heel wat achtergrondinfo voor herdenkingen aan. De heemkring schitterde een laatste keer begin november 2017 met een tentoonstelling over bidprentjes in de Gravenkapel.
Het archiefmateriaal van Den Hert wordt aan de gemeentelijke bibliotheek geschonken die het allemaal zal archiveren. De website van Den Hert blijft actief en onregelmatig aangevuld. Ook het mailadres van Den Hert wordt voorlopig verder opgevolgd. Geïnteresseerden kunnen ook terecht bij de Facebookpagina’s “Vrienden die Heemkundige Kring Den Hert leuk vinden” en “Heemkundige Kring Den Hert Ingelmunster”.
Den Hert kan alleen maar hopen dat er op een dag een nieuwe generatie opstaat om het werk verder te zetten.
scannen0002bis.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Informatie

Dit bericht was geplaatst op 17 december 2017 door .
december 2017
M D W D V Z Z
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
%d bloggers liken dit: